KRS247.no

Henter værvarsel...

Over 7000 tilbudt studieplass på UiA

På fredag ble det sendt ut tilbud om studieplass til over 7000 søkere fordelt på 4816 gjennom Samordna opptak og 2216 i lokale opptak. Studiedirektør Bjørn J. Monstad er veldig fornøyd med utviklingen Universitetet i Agder har hatt.

– Etter at vi ble universitet i 2007, har vi hatt økning både i antall søkere og antall tilbud vi har kunnet sende ut, sier Monstad til KRS247 som skulle ønske de kunne ha sendt ut til alle, men kan selvsagt ikke det på grunn av plassmangel.

Studiedirektør Bjørn Monstad - Foto: uia.no

Studiedirektør Bjørn Monstad – Foto: uia.no

Men vi skal ikke lenger tilbake enn sju år før så å si alle søkerne ble tilbudt plass. Ifølge tallene som ble lagt frem er 4047 av søkerne som har fått tilbud om studieplass kvinner, det er ikke uvanlig at kjønnsfordelingen er slik.

– Vi ser det at gjennomsnittstallene for hele landet ligger på rundt 60 prosent kvinner, så det er mange som vil studere og ikke minst studere godt, fortsetter studiedirektøren.

De som har blitt tilbudt studieplass må svare på om de ønsker å godta plassen innen fredag, mens de som foreløpig ikke har kommet seg inn på det de ønsker, kan følge med på nettsidene til Samordna opptak, for der vil det fortløpende fra og med i dag klokken 09:00 legges ut ledige studieplasser med fortløpende opptak.

– Jeg håper at så mange som mulig vil svare ja, men de må svare innen fristen. Vi har statistikk over hvem som har godtatt plassen og satser på å komme i rute med rundt 11 000 studenter på plass til studiestart den 10. august.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/215490268″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]