KRS247.no

Henter værvarsel...

Over 5000 ventet i Gimlehallen

Den årlige utdanningsmessen arrangeres denne uken og det er godt over 50 ulike utdanningssteder som er representert. Og prosjektleder Eivind Alstad sammenligner all logistikken rundt et slikt arrangement med en annen omreisende begivenhet.

– Det er som et lite sirkus som reiser rundt fra by til by. Vi har disse messene tolv steder i landet, så vi har fått litt rutine på det. Men det er likevel ganske mye logistikk og mange folk involvert for å få alt på plass, sier Alstad til KRS247.

De starter to dager før og pleier alltid å bli klare i tide før åpning.

Eivind Alstad (Foto: Alf Otto Fagermo)

– Vi er blant de raskeste til å rigge opp fordi vi har såpass mye rutine, så det er mye jobb, men det går fort og vi har såpass mange med og hjelper oss på hvert sted, forteller prosjektlederen.

Han tror at en av årets mest besøkte stander blir den samme som tidligere år.

– Vi har jo sett at Forsvaret er populære, i takt med at det har blitt vanskeligere å komme inn, så er det flere som står og stanger og vil høre hvordan det er, sier Eivind Alstad som også tror de utstillerne som viser frem utdanning i utlandet vil få mye oppmerksomhet.

– Vi har sett over flere år at flere og flere vurderer å ta deler eller hele utdannelsen i utlandet og vi har mange utstillere som representerer flere universiteter fra store deler av verden, så det tror vi mange vil synes er spennende. Så har vi også et foredrag om utdanning i utlandet som nok mange vil finne interessant, sier prosjektlederen.

Hør mer om stemningen før åpningen av årets messe her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/302928653″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]