Annonse

Over 500 må gå hos MH Wirth


Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Til sammen 230 fast ansatte har i dag fått beskjed om at de mister jobben i oljeselskapet MH Wirth på landsbasis. 150 av disse jobber i Kristiansand. I tillegg vil flere innleide konsulenter også miste sine engasjement i firmaet.

Det er klart etter dagens møtevirksomhet mellom ledelsen og de ansatte. Selskapet har også bestemt seg for å avslutte samarbeidet med rundt 300 innleide konsulenter. I Kristiansand skal det dreie seg om rundt 300 ansatte totalt som mister jobben sin.

– Totalt er det ca 230 fast ansatte som slutter hos MHWirth i Norge. Av disse vil  ca 160 motta innkalling til drøftelsesmøter i dag. Ca 100 av disse er lokalisert i Kristiansand. Ca 75 ansatte går ved naturlig avgang, 50 av disse er lokalisert i Kristiansand, det forteller HR-direktør i MHWirth Bjørg Hansen til KRS247.no.

Hun kan fortelle at flere  innleide konsulenter også mister sine engasjementer i firmaet.

– I tillegg vil vi avslutte de fleste av våre innleide konsulenter i løpet av andre kvartal i år. Vi har ca 300 innleide konsulenter i Norge hvorav i overkant av 200 i Kristiansand.

– Hvorfor kommer disse nedskjæringene?

– Hovedårsaken til nedskjæringene er markedssituasjonen.

– Blir det flere kutt i arbeidstokken i nær fremtid?

– Det er ikke planlagt ytterligere kapasitetsjusteringer.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar