Annonse

NAV: – Det ser ganske mørkt ut


Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Ferske tall fra NAV viser en stor økning i arbeidsledige. Faktisk er nå Vest-Agder det fylket i landet som har nest flest uten jobb totalt sett, med sine fire prosent. Og det forventes at tallene vil øke utover høsten.

– Det skyldes blant annet de varslede oppsigelsene hos blant andre NOV, men også ringvirkninger i andre bransjer ved at det er færre folk som overnatter i byen, tar taxi og bruker andre tilbud som gjør at flere bedrifter må permittere eller si opp, forklarer avdelingsdirektør i NAV, Per Lund til KRS247.

Ikke siden august 2003 har det vært så mange ledige i Kristiansand og Lund tror ikke toppen vil bli nådd på kort sikt.

– Jeg skulle gjerne ønske at jeg kunne si at nå er denne vanskelige situasjonen forbi, men det er ingenting som tyder på at vi kommer til å oppleve en utflating av arbeidsledigheten med det første, sier han.

Avdelingsdirektøren er ikke sikker på hva som må til for å få stoppet utviklingen og han er bekymret for fremtiden til oljebransjen.

– Det ser ganske mørkt ut på sikt også, sier Per Lund.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer