KRS247.no

Henter værvarsel...

Oppfyller guttedrømmen

På fredag starter en 66 dagers ekspedisjon på andre siden av verden for tre unge herrer. Helt siden mai i fjor har de planlagt for fullt til en turopplevelse utenom det vanlige.

– Vi skal da padle hele Yukon River i sin helhet fra Whitehorse gjennom Nord-Canada og tvers gjennom Alaska over til Beringshavet. Over 3200 kilometer i kano, forteller Marius Fuglestad til KRS247.

Han er initativtaker bak turen som for alvor kunne bli virkelighet etter at Fuglestad møtte Peter Gupta på en annen tur han var på.

– Jeg var så heldig å treffe Peter da jeg gikk Norge på langs i Setesdalsheiene i fjor. Vi fikk et godt vennskap som utviklet seg, så hev han seg med at han fikk tilbudet og Ivan [Sigmundsen] er en barndomsvenn av meg så, han hadde jeg allerede snakket med om turen før jeg gikk Norge på langs, forteller han.

– Hvor mye padleerfaring har dere fra før?
– Det er egentlig ikke så mye vi har. Jeg og Peter har vel vært på noen padleturer i kano før vi bestemte oss for dette, og Ivan har vel knapt vært i kano, så vi har minimalt med erfaring, men det er jo en utfordring, sier Fuglestad.

Og de tre skal selvfølgelig holde folk oppdatert på både nettsider og sosiale medier under turen som har et helt spesielt formål.

– Det handler først og fremst om at vi skal være på tur hele sommeren. Men så har vi også et samarbeid med WWF Norge der vi skal rette fokus mot bevaring av norske rovdyr, sier Marius Fuglestad.

– Også er det sånn at vi samler inn penger slik at dere kan gå inn på hjemmesiden vår og donere penger til Rovdyrfondet, skyter Peter Gupta inn.

Følg turen til alle tre på mariusfuglestad.com, Stavanger Aftenblad eller på @eventyrgauken

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/328827431″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]