KRS247.no

Henter værvarsel...

Oppfordrer til bedre kontakt med flyktninger

Årets tema for den årlige nasjonale Røde Kors-dagen er veldig dagsaktuelt og tar for seg et nytt steg i forbindelse med flyktningkrisen. Nå ønsker de å rette fokus mot hvordan de nye innbyggerne blir tatt imot i nærområdet.

– Hele fokuset vårt nå er å snakke med, ikke til og om. Og forholde oss til at de bor i vår by, at de ønsker å skape seg et liv. Noen trenger utdanning andre trenger jobb, barna trenger lekekamerater og noe å gjøre på fritiden. Og alle som kommer til en ny by, bare tenk hvis du har flyttet selv en gang, så kjenner du på den følelsen det er at du ikke kjenner noen. Du vet ikke hvor ting er hen eller har noen du kan hilse på hvis du bare er ute og nyter vårsolen, sier Nanna Thune, som er distriktskoordinator for Kristiansand Røde Kors til KRS247.

Hun ønsker at folk skal bli kjent med, snakke med og kanskje være litt nysgjerrige på de som kommer til byen fra blant annet ulike mottak ellers i landet.

Under årets markering blir det også informasjon fra flyktningekoordinator Elisabeth Engemyr for å engasjere flere flyktningeguider, men det blir også informasjon fra en helt annen gruppe som er i Røde Kors sin regi.

– Vi har jo flere frivillige som jobber mot sårbare mennesker i Kristiansand. Og en av de aktivitetene som vi har er Jenter og Aktivitet (JoA), som er et kvinnefellesskap hvor vi både har norske kvinner, men vi har også med noen utenlandske som snakker godt norsk. Det er de som har kommet tidligere, som kjenner byen fra før. De møter da disse nye som ikke kjenner byen en gang i uken for å blant annet trene de til å snakke norsk. På den måten blir de en del av Kristiansand. Det er viktig at vi har noen som kan normalisere det vi gjør her i Kristiansand, sier Thune og viser blant annet til at de finnes de som ikke tror det er trygt for kvinner å gå alene i sentrum.

I tillegg så finnes det de som tror det er tigre i Baneheia.

Hør mer om markeringen som starter klokken 11 i dag her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/262751928″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]