KRS247.no

Henter værvarsel...

Oppfordrer foreldre til å følge med

På søndag er det kvelden før 1. mai og tradisjonelt er dette årets store «ungdomskveld» som betyr fest og drikking for mange unge. Politiet kommer nå med en oppfordring til foreldre om å følge med.

– Natt til 1. mai er en gjentagende utfordring, og politiet er bekymret for at det denne kvelden samles ungdommer, som kan være helt ned i 13 års alder, på friområder helt uten voksenkontroll og drikker seg fulle, sier innsatsleder i Agder politidistrikt, driftsenhet Midt, Øyvind Hægeland, som har vært på vakt natt til 1. mai de siste årene og har gode erfaringer med kvelden.

I pressemeldingen ønsker politiet å oppfordre foreldre til å snakke med barne sine og følge ekstra godt med for å forhindre negative hendelser natt til 1. mai.

Hægeland tror at mange unge har sin rusdebut på denne kvelden.

Politiet kommer til å samarbeide med kommunen ved å være tilstede når busser og biler ankommer Flekkerøy ettersom friområdet med Murene er et populært samlingssted før 1. mai.

– Våre erfaringer fra tidligere, er at synlige og tilstedeværende foreldre har en svært god forebyggende effekt, sier koordinator ved feltteamet Kristiansand kommune, Heidi Handeland.