Annonse

Oppfordrer foreldre til å følge med


Øyvind Hægeland og Heidi Handeland - Foto: Politiet

På søndag er det kvelden før 1. mai og tradisjonelt er dette årets store «ungdomskveld» som betyr fest og drikking for mange unge. Politiet kommer nå med en oppfordring til foreldre om å følge med.

– Natt til 1. mai er en gjentagende utfordring, og politiet er bekymret for at det denne kvelden samles ungdommer, som kan være helt ned i 13 års alder, på friområder helt uten voksenkontroll og drikker seg fulle, sier innsatsleder i Agder politidistrikt, driftsenhet Midt, Øyvind Hægeland, som har vært på vakt natt til 1. mai de siste årene og har gode erfaringer med kvelden.

I pressemeldingen ønsker politiet å oppfordre foreldre til å snakke med barne sine og følge ekstra godt med for å forhindre negative hendelser natt til 1. mai.

Hægeland tror at mange unge har sin rusdebut på denne kvelden.

Politiet kommer til å samarbeide med kommunen ved å være tilstede når busser og biler ankommer Flekkerøy ettersom friområdet med Murene er et populært samlingssted før 1. mai.

– Våre erfaringer fra tidligere, er at synlige og tilstedeværende foreldre har en svært god forebyggende effekt, sier koordinator ved feltteamet Kristiansand kommune, Heidi Handeland.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer