Annonse

Operasjonssentralen: – Slipp dem forbi


Foto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

Bergnings- og utrykningskjøretøyene i Kristiansand sliter med å komme fram når det trengs. Tidligere denne uken måtte operasjonssentralen varsle bilister på Twitter for å nå ulykkesstedet.

– Hvis operasjonsleder har gått ut med dette på Twitter betyr det at det har vært problematisk i forbindelse med en situasjon, forteller leder for politiets operasjonssentral, Bård Austad.

Bemerkningsverdig, men ikke uvanlig.

– Det avhenger litt av tid på døgnet ulykken forekommer, men skjer den i rushtid så er det av og til nødvendig å be medtrafikanter slippe nødetater og bergningsmannskaper forbi, sier han.

– Jo lenger tid det tar å komme fram, jo lengre tid tar det å løse opp i det som har skapt trafikkopphopningen, supplerer han.

Ønsker bedre samarbeid
– Det vi ønsker er at trafikanter er våkne på det, og at de kan prøve å gi fri vei. Men det betinger at utrykningskjøretøyene er flinke til å varsle i god tid, forteller leder for operasjonssentralen og supplerer med følgende:

– Det betinger også at det er mulig å gi fri vei. Vi kan ikke be trafikantene kjøre ut i sjøen eller grøfta når vi kommer.

Austad ber folk sjekke speilene og tenke seg om dersom det plutselig blir full stopp i trafikken.

– Stopper trafikken plutselig opp så vi får en unormal kø kan man jo tenke at dette har med en trafikal stans eller ulykke lengre framme. Da bør man rette oppmerksomheten bakover for å se etter nødetater eller bergningsmannskaper, oppfordrer han.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer