Annonse

Ønsker tips fra publikum om trefibermasse


(Foto: Ingeniørvesenet/Kristiansand kommune)

Kristiansand kommune arbeider nå med å fjerne den gule massen som er synlig flere steder i skjærgården. De ønsker tips fra publikum som måtte finne trefibermasse i sjøen.

Massen blir sugd opp fra en pumpe på parkvesenets båt og midlertidig deponert på et egnet sted.

Utslippet av massen kommer etter rensing av industriledningen mellom Hunsfos Næringspark og Kristiansand. Den såkalte pluggen som ble kjørt gjennom ledningen, var større i diameter enn den som ble brukt i fjor. Dermed fulgte det med mere masse enn det ingeniørvesenet hadde forestilt seg. Den gule massen er rester av trefiber som er brukt til å lage huntonittplater.

Kristiansand kommune advarer folk mot å få massen inn i motoren, siden denne kan tette innsuget til motoren. Resultater fra prøver viser at massene likevel ikke inneholder tarmbakterier.

Ingeniørvesenet utelukker ikke at det er masse flere steder enn de stedene de befarte tirsdag.

– Vi setter pris på om publikum melder fra på vår vakttelefon, slik at vi får fjernet massene, sier Torfinn Jore leder av produksjonsavdelingen i ingeniørvesenet, til kommunens egne nettsider. Vaktnummeret er 38 02 93 63.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer