Annonse

Ønsker taxi-endringer velkommen


Regiondirektør Eirik Nyberg - Foto Forbrukerrådet

Forbrukerrådet ønsker endringer i taxinæringen velkommen, uten at det dermed betyr et frislipp i antall løyver, slik Agder Fpu ønsker. 

– Vi har med åpent sinn sett etter muligheter for forbedringer i en bransje som forbrukerne lenge har gitt et dårlig skussmål, sier Regiondirektør Eirik Nyberg til KRS247.

Men rådet argumenterer ikke for en økning eller frislipp i antall løyver.

– Det overlater vi til politiske myndigheter, sier Nyberg.

Forbrukerrådet er opptatt av at næringen organiseres slik at taxiselskaper får en reel mulighet til å styre tilbudet både med hensyn til pris og kvalitet.

– Vi mener det må bli slutt på at enkeltpersoner får løyver nærmest på livstid, sier Nyberg. Fylkeskommunen bør i stedet gi tillatelse til selskaper av en viss størrelse. Dermed vil selskapene kunne ha et regulert ansettelsesforhold til sjåførene, og de vil få en styring med når bilene skal være på veien og sjåførene i tjeneste, mener Nyberg.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar