KRS247.no

Henter værvarsel...

Ønsker fortsatt tips om knivstikkingen

Politiet jobber fortsatt med å få samlet inn nok informasjon rundt hva som faktisk skjedde i forkant av knivstikkingen på Wilds Minne skole på Lund i går ettermiddag, men har begynt å få på plass noen konkrete spor å forholde seg til.

– Vi vet at han (Jakob Abdullahi Hassan, red. anm) har tatt buss fra Henrik Wergelands gate cirka 15:30 til nær åstedet og gått av der. Det er en busstur som tar cirka 10 til 12 minutter. Da plasserer vi avdøde i nærheten av åstedet cirka 15:45, sier sjef for felles kriminalenhet, Terje Kaddeberg Skaar, under pressekonferansen som ble holdt nå klokken 18 i kveld.

Det er grunn til å tro at han har hoppet av ved Marviksveien og politiet vet ikke om han eventuelt hadde avtalt å møte noen der eller hadde en tilsvarende avtale i nærheten av skolen. Og Skaar understreker at de ønsker å komme i kontakt med noen som vet noe mer om hans planer på Lund.

– Vi har hatt veldig stor pågang på tipstelefonen og vi tror det er flere som kan ha konkrete opplysninger som ikke en gang har fått kommet i kontakt med politiet, sier Terje Kaddeberg Skaar.

Saken fortsetter under bildet

De avdøde er Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) - Foto er frigitt av politiet

De avdøde er Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) – Foto er frigitt av politiet

Han forsikrer også om at politiet har kapasitet nok til å gjennomføre etterforskningen som beskrives som krevende.

– Vi har mye tilgjengelig mannskap, både fra Kristiansand politistasjon, felles kriminalenhet, analyse og etterretning i gang og andre deler av politidistriktet vi kan trekke inn om nødvendig. Vi har også nødvendig bistand fra Kripos på analysedelen, forklarer Skaar.

Politet har avhørt over 60 vitner etter drapene, men ingen av de skal ha vært direkte vitner til drapet.

Det har blitt oppnevnt bistandsavokat for Tone Ilebekk (48), hun heter Tove Karlsen Westbye.

– Familien er i dyp sorg over tapet av ei flott mor, svigermor og ektefelle, sa Karlsen Westbye til Fædrelandsvennen tidligere i dag.

Avdøde Jakob Abdullahi Hassan (14) begynte på Fiskå skole etter påske og har tidligere vært elev ved Vågsbygd, Sjøstrand og Møvig skoler.