Annonse

Ønsker ett Agder med 7-8 kommuner


Regiondirektør i NHO, Siri Mathiesen FOTO: Moment Studio

Regiondirektør Siri Mathiesen i NHO ønsker fortgang i kommunesammenslåingen i Agder. Fylkene bør også finne sammen snarest. Det kom frem i løpet av Agderkonferansen i dag.

Til NRK Sørlandet sier direktøren at kommunestrukturen er gammel og trenger en gjennomgang.

– Vi må konsentrere oss om færre kommuner og bli et tyngdepunkt. Kristiansand må bli den femte største byen i Norge og vi kan nå bli slått av Grenlands-byen og Buskerud-byen. Det handler om å ta en posisjon og bli tydelige, sier Mathiesen til statskanalen.

Til de fremmøtte ved konferansen meddelte hun at en kommunestruktur som er over 50 år gammel trenger et kritisk blikk, særlig fordi landsdelen må fremstå som attraktiv for næringslivsutvikling.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar