Annonse

Ønsker å gjøre folk bedre på datanettverk


Kjetil André Liknes - Foto: Helge Martin Markussen

I kveld arrangeres det første av to foredrag som skal gjøre folk flest enda mer oppmerksomme på hva nettverk innen datateknologi er. Foredragsholderen er ekspert på feltet og har lang erfaring med sikkerhet og nettverk for bedrifter på Sørlandet.

– De fleste av oss er pålogget et nettverk på en eller annen måte, enten med mobilen, nettbrettet eller datamaskinen og det er derfor viktig at folk får vite litt om hva de må passe på, sier Kjetil André Liknes fra OpenSource UiA som arrangerer foredraget.

Teamet for det første foredraget er «Data over nettverk – LAN og WAN» og skal da danne basisgrunnlaget for det andre foredraget den 5. mars, som går mer i dybden på virtuelle nettverk og brannmur. Foredragene holdes av Torstein Mauseth som for tiden jobber i BitPro.

– Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på disse foredragene og vi oppfordrer folk til å ta med seg egen PC for å kunne lettere følge med på informasjonen som blir gitt, men også for å kunne delta på demonstrasjoner som kan komme underveis, sier Liknes.

OpenSource UiA er en nystartet gruppe bestående av studenter på Universitetet i Agder og er medlem av STA (Studentorganisasjonen i Agder), men Liknes understreker at foredragene er noe også folk som ikke er studenter kan ha nytte av.

Les forøvrig mer om arrangementet på Facebook.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar