Annonse

OneCo fikk kontrakten


Foto: Oneco

Innen utgangen av 2017 skal alle boliger skifte ut sin gamle strømmåler med en nyere og mer avansert type. Arbeidet vil koste rundt én milliard kroner, og må betales via nettleien.

Selve arbeidet med å gjøre utskiftingene på Agder skal gjøres av selskapet OneCo, med base på Andøya i Kristiansand. Kontrakten har en verdi på 220 millioner kroner, skriver Fædrelandsvennen.

Selskapet har allerede skrevet under en tilsvarende kontrakt med Lyse, til en verdi på 150 millioner kroner. De er også i forhandlinger om en tredje, enda større, kontrakt.

Konsernsjef Marvin Jensen sier til avisen at det kan bli snakk om noe oppbemanning, men at de satser på å klare oppdraget med de ressursene de har, pluss noe innleie fra elektrikerfirmaer.

Det er du og jeg som må ta regningen for oppgraderingen. I følge kommunikasjonssjef Christian Altmann er avgjørelsen om å skifte ut de gamle strømmålerne tatt av NVE, og ikke Agder Energi. Prisen for prosjektet er rund én milliard kroner, og påslaget på nettleien vil bli på rundt 100-200 kroner i året.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar