Annonse

Omstridt miljøverner til Samsen


Foto: Glenn Th. Faannessen

Kurt Oddekalv har en lang fartstid som miljøaktivist og -forkjemper i Norge og i utlandet. I kveld stiller han seg til disposisjon for de som vil stille ham spørsmål på Samsen. Han skal svare på alle spørsmål, sier han til Radio Sør.

– Det største problemet vi har her på jorden, er at vi er for mange folk. Det er ingen land som har bærekraftstall for egen befolkning! Hvor mange er det bærekraftig å ha boende i Norge, for eksempel? Husk at jorden ikke skylder oss mennesker noe som helst, sier Oddekalv til radiokanalen.

Han startet med miljøaktivisme tidlig på 80-tallet, og har siden den gang vært en av de tydeligste røstene i Norge når det kommer til miljø og klima. Det har ført til en rekke kontroverser rundt hans person. Han var tidligere leder av Naturvernforbundet Hordaland, men trakk seg fra vervet i 1993, etter intern uenighet, og ble i juni samme år ekskludert av landsmøtet i Norges Naturvernforbund. Han har ved to anledninger blitt arrestert av politiet.

– Den første gangen ba jeg jo om det. Det varte i tre timer, og var ikke kjekt i det hele tatt. Den andre gangen varte også i tre timer, og var heller ikke kjekt. Jeg er egentlig en samvittighetsfull mann, og liker ikke slike ting, forteller Oddekalv.

Kristiansandsmiljøet

Han har selv hatt sine uenigheter, og liker egentlig ikke, Naturvernforbundet, men er veldig glad for å høre at Marte Rostvåg Ulltveit-Moe er førstekandidat for Miljøpartiet de Grønne i Kristiansand. Det han derimot er meget bekymret for, er meldingen om dumping av radioaktivt avfall i havneområdet i Kristiansand.

– Man bruker altså flere millioner kroner på å tømme havnen for giftstoffer, for så å fylle på med radioaktive stoffer. Det gir ingen mening, sier aktivisten.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer