KRS247.no

Henter værvarsel...

– Omskjæring et slags steg i riktig retning

Human-Etisk Forbund er prinsipielt mot omskjæring av guttebarn. Når Sørlandet Sykehus skal starte med dette denne uken, er det likevel et steg i riktig retning det forbundet ønsker.

Generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Kristin Mile. Foto: human.no

Generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Kristin Mile. Foto: human.no

– Primært ønsker vi et lovfestet forbud mot dette. Frem til et slikt forbud foreligger, så bør vi ha en lovregulering som sikrer omskjæring i helseinstitusjoner, forteller generalsekretær i Human-Etisk Forbund Kristin Mile.

Hun mener hele inngrepet ikke har en helsemessig begrunnelse, men derimot en utelukkende religiøs begrunnelse.

– Det er vårt hovedankepunkt mot omskjæring. Vi har tatt det standpunktet at omskjæring ikke skal skje før barna selv kan samtykke. Det kan ikke spedbarn, sier Mile til Radio Sør.

Reservasjonsrett

Mile påpeker at flere kirurger og helsearbeidere ikke ønsker å ta del i slike inngrep. Hun håper nå disse vil få slippe å delta.

– Jeg håper Sørlandet sykehus, og alle andre, legger til rette for at de som ikke ønsker det, slipper å delta i dette. Det er ingen medisinsk grunn til å gjennomføre omskjæring, fastslår Mile.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/195168075″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]