Annonse

Økning i søkertall til videregående


Fylkeshuset hvor regionkontoret for Forbrukerrådet i Agder ligger - Foto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

Søkermassen til videregående utdanning har vokst fra i fjor til i år. Stadig flere velger studieforberedende utdanning, studiespesialisering. Både den nye forskningslinjen ved Vågsbygd Videregående Skole og den generelle innsøkningen til yrkesfagene.

– Det er en god økning i søkermassen til både helse- og oppvekstfag og ikke minst restaurant- og matfag. Der har det vært lav innsøkning i flere år, men i år ser vi en god vekst til disse utdanningene, forteller rådgiver i Vest-Agder Fylkeskommune, Karen Helene Halvorsen.

Totalt kom det inn 2669 søknader om skoleplass på første trinnet i videregående skole fra høsten av. Det er 146 flere enn i fjor. Det er vanskelig å gi tall for spesifikke skoler foreløpig, unntatt der det kun er én skole som tilbyr en linje. Vågsbygd har derfor fått klare tall for noen av sine linjer, deriblant den nye forskningslinjen og musikk, dans og drama.

– Vågsbygds nye tilbud med forskerlinje med fokus på realfag er populært. Den største gladnyheten synes likevel vi er den store andelen søkere til yrkesfag. Fordelingen mellom de som søker yrkesfag og studiespesialisering er så å si uendret, og Vest-Agder har «alltid» vært et fylke hvor det er en høy andel som søker yrkesutdanning, opplyser Halvorsen.

Utfordrer kommunene

Yrkesfagene opplever en økning i år fra i fjor. Halvorsen vil nå utfordre kommunene.

– Nå må de brette opp ermene og sørge for at det er nok lærlingplasser når de unge er ferdig utdannet!

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar