Annonse

Øker til åtte daglige avganger


Bildesekvens fra Kristiansand Stasjon. Foto: Jernbaneverket

Rutetilbudet på både Sørlandsbanen og Arendalsbanen forbedres fra 14. desember i år, melder Samferdselsdepartementet.

– Fra 14.desember i år forbedres derfor rutetilbudet på både Sørlandsbanen og Arendalsbanen. Økt frekvens gir jobbpendlerne en bedre hverdag, og styrker bo- og arbeidsregionene langs Sørlandsbanen, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.

Forbedringen av togtilbudet gir tilnærmet totimers frekvens mellom Oslo og Stavanger.

Antall avganger øker på hverdager fra fem til åtte mellom Oslo og Kristiansand, og fra fire til sju gjennomgående reiser mellom Oslo og Stavanger.

Frekvensen øker også noe i helgen. NSB regner med at over 100.000 flere vil reise med Sørlandsbanen i 2017. Til sammenlikning var det om lag én million reisende i 2013, opplyser samferdselsdepartementet.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar