Annonse

Øker patruljeringen


Foto: Alf Otto Fagermo

Agder politidistrikt blir mer synlige fremover, men de kommer ikke til å bevæpne patruljene selv om PST har økt trusselnivået fra «mulig» til «sannsynlig».

Dette kom frem i en pressemelding i dag i etterkant av et telefonmøte som landets politimestre og aktuelle særorgansjefer satt i sammen med Politidirektoratet for å diskutere situasjonen.

– Vi har gjort en konkret vurdering internt i politidistriktet, blant annet basert på vurderingene til PST. Politiet vil fortløpende vurdere om det er behov for ytterligere tiltak, men slik vi vurderer det nå kommer vi til å ha samme tilnærming til bevæpning som vi har hatt. Det er også anbefalingen vi har fått fra Politidirektoratet, sier konstituert politimester i Agder politidistrikt, Magnus Andreassen i pressemeldingen.

– Politidirektoratet mener at de tiltakene som ble iverksatt fredag kompenserer for det forhøyede trusselnivået som PST nå har satt. I Agder politidistrikt er vi komfortable med det, samtidig som vi i likhet med mange andre politidistrikt legger opp til økt patruljering og høynet årvåkenhet hos våre patruljer, sier Andreassen videre.

Han oppfordrer publikum til å være årvåkne og følge med på omgivelsene og varsle politiet dersom det skulle oppstå situasjoner eller de skulle se personer de reagerer på.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer