KRS247.no

Henter værvarsel...

Øker patruljeringen

Agder politidistrikt blir mer synlige fremover, men de kommer ikke til å bevæpne patruljene selv om PST har økt trusselnivået fra «mulig» til «sannsynlig».

Dette kom frem i en pressemelding i dag i etterkant av et telefonmøte som landets politimestre og aktuelle særorgansjefer satt i sammen med Politidirektoratet for å diskutere situasjonen.

– Vi har gjort en konkret vurdering internt i politidistriktet, blant annet basert på vurderingene til PST. Politiet vil fortløpende vurdere om det er behov for ytterligere tiltak, men slik vi vurderer det nå kommer vi til å ha samme tilnærming til bevæpning som vi har hatt. Det er også anbefalingen vi har fått fra Politidirektoratet, sier konstituert politimester i Agder politidistrikt, Magnus Andreassen i pressemeldingen.

– Politidirektoratet mener at de tiltakene som ble iverksatt fredag kompenserer for det forhøyede trusselnivået som PST nå har satt. I Agder politidistrikt er vi komfortable med det, samtidig som vi i likhet med mange andre politidistrikt legger opp til økt patruljering og høynet årvåkenhet hos våre patruljer, sier Andreassen videre.

Han oppfordrer publikum til å være årvåkne og følge med på omgivelsene og varsle politiet dersom det skulle oppstå situasjoner eller de skulle se personer de reagerer på.