KRS247.no

Henter værvarsel...

Over 2000 lurt av Facebook-svindel

I hele sommer har det dukket opp flere falske sider på Facebook som har utgitt seg for å være ekte. Tidligere har det vært XXL, Elkjøp og flere andre lokaliserte steder. Nå har altså Sørlandssenteret blitt utsatt for det samme.

På Facebook-siden «Sørlandssenteret Kristiansand» er det øverste innlegget en konkurranse som i skrivende stund over 2000 Facebook-brukere har gått på. Denne oppfordrer folk til å like bildet og kommentere med «Sørland». I tillegg blir brukerne oppfordret til å dele bildet for økt vinnersjanse.

Denne bryter da retningslinjene for konkurranser på Facebook, samtidig som at selve siden i seg selv er falsk. Dette til tross for at svindlerne har gjort sitt for å få den til å fremstå som ekte.

Foto: Skjermbilde

Foto: Skjermbilde

For det første, så har denne falske Facebook-siden veldig få likerklikk, samtidig som den fremstår som veldig ny. Det kan du blant annet se på ved at den ikke har innlegg som strekker seg lenger tilbake enn bare et par dager. I dette tilfellet er alle innlegg fra tidligst 14:00 i ettermiddag og under kategorien «Om» står det generell informasjon om blant annet Meny. Det er heller ikke lagt inn åpningstider, nettsted eller annen kontaktinformasjon. Det aller siste tegnet på at denne siden ikke er ekte, er at det heller ikke ligger inne anmeldelser av stedet.

Men kanskje det aller viktigste tegnet på at siden ikke er ekte, er at på den ekte siden ligger det ute en advarsel om at «Sørlandssenteret Kristiansand» er en svindelside.