KRS247.no

Henter værvarsel...

Nytt viktig spor rundt Ragnhilds død

Nye analyser har påvist en mannlig DNA-profil på snora Ragnhild Sandvold var bundet med da hun ble funnet død i en fryseboks for 17 år siden.

Sandvold ble funnet død og nedfrosset i fryseren hjemme i sin leilighet i Søgne 9. juli 1999 og politiet mente trebarnsmoren hadde begått selvmord.

Flere medlemmer av familien, spesielt sønnen Raymond Ingerseth-Sandvold, har ment at det ikke kunne skje blant annet fordi hun hadde sterk klaustrofobi. Den kunne være så sterk at hun til tider vegret seg for å sove på soverommet, men heller ønsket å ligge på sofaen i stua.

Dette nye funnet beskriver sønnen som et gjennombrudd og at det kan føre til en oppklaring av saken.

– Dette DNA-sporet som det nå er mulig å følge videre, mener vi er et viktig element i hvert fall for å få avklart om dette er et drap og hvem som kan være drapsmannen, sier Harald Jahren, Raymonds advokat, til TV 2.

Men politiet er veldig hemmelighetsfulle i forhold til prosessen videre etter at dette funnet er oppdaget.

Påtaleansvarlig Terje Kaddeberg Skaar skriver i en e-post til kanalen at saken er oversendt statsadvokaten og at de videre ikke har noen kommentarer.

Statsadvokaten har mulighet til å gjenoppta saken med full styrke eller la den forbli henlagt som den har vært siden 1999.