Annonse

Nytt viktig spor rundt Ragnhilds død


Arkivfoto: Pål Lomeland

Nye analyser har påvist en mannlig DNA-profil på snora Ragnhild Sandvold var bundet med da hun ble funnet død i en fryseboks for 17 år siden.

Sandvold ble funnet død og nedfrosset i fryseren hjemme i sin leilighet i Søgne 9. juli 1999 og politiet mente trebarnsmoren hadde begått selvmord.

Flere medlemmer av familien, spesielt sønnen Raymond Ingerseth-Sandvold, har ment at det ikke kunne skje blant annet fordi hun hadde sterk klaustrofobi. Den kunne være så sterk at hun til tider vegret seg for å sove på soverommet, men heller ønsket å ligge på sofaen i stua.

Dette nye funnet beskriver sønnen som et gjennombrudd og at det kan føre til en oppklaring av saken.

– Dette DNA-sporet som det nå er mulig å følge videre, mener vi er et viktig element i hvert fall for å få avklart om dette er et drap og hvem som kan være drapsmannen, sier Harald Jahren, Raymonds advokat, til TV 2.

Men politiet er veldig hemmelighetsfulle i forhold til prosessen videre etter at dette funnet er oppdaget.

Påtaleansvarlig Terje Kaddeberg Skaar skriver i en e-post til kanalen at saken er oversendt statsadvokaten og at de videre ikke har noen kommentarer.

Statsadvokaten har mulighet til å gjenoppta saken med full styrke eller la den forbli henlagt som den har vært siden 1999.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer