Annonse

Nye kutt i NOV


NOV er blant selskapene som permitterer og sier opp ansatte i år. | Foto: Tor Erik Schrøder

I dag fikk de ansatte i National Oilwell Varco Norway AS (NOV) vite at selskapet skal gjennom enda en ny kuttrunde. Bakgrunnen er reduserte investeringer og redusert salg av utstyr.

– Det nå vil bli gjennomført drøftingsmøter med de tillitsvalgte. Deretter kommer det mer informasjon om omfang og prosessen videre. Dette kommer fram i en pressemelding fra selskapet.

Det er ikke lenge siden NOV var gjennom en kuttrunde, hvor 900 ansatte måtte gå. Da den beskjeden kom i desember kom det på toppen av de 1 500 faste og innleide som allerede var nedbemannet i selskapet. Da sa kommunikasjonsdirektøren dette:

– Det er jo en voldsom situasjon å være i for oss alle. Det betyr at vi i løpet av under et år halverer antall ansatte i NOV Norge. Så det merkes og det er en alvorstung stemning på bygget nå, sier kommunikasjonsdirektør Dag Nordbø til KRS247.

Det er uklart hvor mange som må gå i denne omgang, i det som i flere år har vært Sørlandets største private arbeidsgiver.

Ledelsen i NOV beklager belastningen dette påfører de ansatte, og legger vekt på å gjennomføre en prosess der de overholder forpliktelsene overfor berørte parter. NOV har avdelinger i Kristiansand, Søgne, Stavanger, Molde og Oslo.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer