KRS247.no

Henter værvarsel...

Nye kutt i NOV

I dag fikk de ansatte i National Oilwell Varco Norway AS (NOV) vite at selskapet skal gjennom enda en ny kuttrunde. Bakgrunnen er reduserte investeringer og redusert salg av utstyr.

– Det nå vil bli gjennomført drøftingsmøter med de tillitsvalgte. Deretter kommer det mer informasjon om omfang og prosessen videre. Dette kommer fram i en pressemelding fra selskapet.

Det er ikke lenge siden NOV var gjennom en kuttrunde, hvor 900 ansatte måtte gå. Da den beskjeden kom i desember kom det på toppen av de 1 500 faste og innleide som allerede var nedbemannet i selskapet. Da sa kommunikasjonsdirektøren dette:

– Det er jo en voldsom situasjon å være i for oss alle. Det betyr at vi i løpet av under et år halverer antall ansatte i NOV Norge. Så det merkes og det er en alvorstung stemning på bygget nå, sier kommunikasjonsdirektør Dag Nordbø til KRS247.

Det er uklart hvor mange som må gå i denne omgang, i det som i flere år har vært Sørlandets største private arbeidsgiver.

Ledelsen i NOV beklager belastningen dette påfører de ansatte, og legger vekt på å gjennomføre en prosess der de overholder forpliktelsene overfor berørte parter. NOV har avdelinger i Kristiansand, Søgne, Stavanger, Molde og Oslo.