Annonse

Nye krav til responstid


Foto: Tor Erik Scrøder - www.kengurufoto.no

– Kravene gir ingen garanti om at vi i politiet skal komme innen en gitt tid når oppdrag haster. Det vil alltid være oppdrag som ligger utenfor kravene. Det vil si at vi, i en del tilfeller, vil komme til å bruke lengre responstid enn det kravene tilsier. Uansett vil vi alltid prioritere å komme så raskt som mulig på oppdrag som haster, sier stabssjef og leder av operasjonssentralen i Agder politidistrikt, Bård Austad (bildet) i en pressemelding.

Følgende krav er fastsatt for Agder politidistrikt:

Stabsjef Bård Austad

Stabsjef Bård Austad

I byer/tettsteder med over 20.000 innbyggere: 10 minutter i halvparten og 15 minutter i 80 % av alle tilfeller.

I tettsteder mellom 2000 og 19.999 innbyggere: 15 minutter i halvparten og 30 minutter i 80 % av alle tilfeller.

I øvrige områder: 20 minutter i halvparten og 40 minutter i 80 % av alle tilfeller.

– Responstidskravene skal bidra til å nå målet om et bedre og mer effektiv politi som kommer når folk virkelig trenger det. Gjennom kravene vil innbyggerne i Agder politidistrikt vite hva de kan forvente av oss ved oppdrag som haster, sier Austad.

Kravene til responstid er basert på hva Agder politidistrikt leverer i dag.

– Vi er veldig glad for at Politidirektoratet nå innfører krav til responstid i politiet. Det gir oss et svært nyttig verktøy for å måle egen prioritet og kapasitet innenfor politiberedskap, sier Austad.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar