Annonse

Stor økning i antall avskiltninger


Kontorsjef Helge Breilid i Tollvesenet, Kristiansand | Foto: Helge Martin Markussen

Mer effektive kontrollmetoder gjør at Tollvesenet i Kristiansand har mangedoblet antall avskiltninger. Det sier kontorsjef i Tollvesenet i Kristiansand, Helge Breilid til NRK Sørlandet.

Det siste året har tollvesenet lokalt tatt i bruk skiltlesere for å skanne bilskilt. Skiltene sjekkes opp mot mange ulike databaser, og i løpet av brøkdelen av et sekund får kontrollørene beskjed om noe ikke er i orden. Systemet er installert i flere av etatens tjenestebiler.

– Vi kan kjøre langs landeveien eller E18. Vi får da automatisk avlest den trafikken som passerer oss, og på en dataskjerm i bilen får vi for eksempel fram at bilen som passerer, er skyldig årsavgift, sier Breilid til NRK.

Det foreligger ingen konkrete tall for hvor effektive de mobile kontrollpostene er. Men Breilid er klar på at man tar mange flere trafikksyndere nå enn tidligere.

– Vi har ingen klar statistikk på dette, men jeg antar at vi har 10 ganger flere avskiltninger og innbetalinger enn vi har opplevd tidligere.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar