Annonse

Nye funn av pærebrann i Kristiansand


Foto: Mattilsynet

Mattilsynet har oppdaget at plantesykdommen pærebrann fortsatt eksisterer i Kristiansand. De varsler rydding av vertsplanter rundt smitteplasser for å hindre spredning.

Det var i fjor at de fant denne plantesykdommen i Kristiansand og under en etterkontroll nå nylig ble det funnet pærebrann i Møvik/Voie, på Slettheia og på Tinnheia.

Nå oppfordrer tilsynet privatpersoner og bedrifter til å gjøre en ekstra dugnad med å fjerne lett mottakelige vertsplaner som bulke- og pilemispel.

FAKTA: Pærebrann

Pærebrann er en plantesykdom, som forårsakes av en bakterie. Den er ikke farlig for mennesker. På verdensbasis er pærebrann en av de mest skadelige sykdommene på eple og pære. Den angriper også en rekke prydplanter.

(Kilde: Mattilsynet)
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer