Annonse

Ny sommer med patruljering


Foto: Alf Otto Fagermo

Denne uken er LO på en ny reise rundt til ulike bedrifter på Agder. Det er 32. året på rad at rundt 250 bedrifter får besøk om sommeren.

– Vi gjør det fordi vi opplever at veldig mange ungdom er ute i sitt første arbeidsforhold i sommer og veldig mange er ute i andre typer jobber enn de er vandt med. De er usikre på rettighetene sine og mange opplever også at rettighetene de har som arbeidstaker ikke blir fulgt. Og derfor er vi ute og sjekker forholdene, hjelper de litt med saker som kan være trøblete for de og gir de informasjon om hvilke krav de har på arbeidsplassen, sier faglig ungdomssekretær i LO Vest-Agder, Lars Klottrup Berge, til KRS247.

Ifølge en pressemelding kommer de frem at de møtte over 6000 arbeidstakere over hele landet og 22,1 prosent av disse hadde mangelfull kunnskap om verneombudsordningen, som er det de kommer til å ha fokus på i år. Men det er alltid noen ting som går igjen under bedriftsbesøkene.

– De vanligste bruddene kan være for eksempel manglende arbeidskontrakter, folk som jobber mye overtid uten tillegg og folk som ikke får lov til å ta pauser, sier Berge.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer