Annonse

Ny rekord ved UiA


Foto: Tor Erik Scrøder - www.kengurufoto.no

Rekordmange 6664 studenter har Universitetet i Agder som sitt førstevalg til høstens studier. Det er hele 726 flere enn i fjor.

Det er niende året på rad at UiA opplever en økning i antallet studenter melder NRK Sørlandet og plasserer den på femteplass blant de 52 skolene og universitetene som er med i Samordna Opptak.

– Nå nærmere vi oss så smått Universitetet i Bergen i størrelse, og det hadde vi ikke trodd for noen år siden, sier studiedirektør Bjørn J. Monstad til kanalen.

UiA har 2708 plasser i Samordna Opptak. Dermed er det 2,64 søkere per studieplass, når man kun teller førstevalgene til søkerne.

Totalt møter over 11.000 studenter opp ved UiA til høsten. Om lag halvparten av dem er nye studenter.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer