Annonse

Ny bro til sykehuset innen 2020


Fotograf: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Det vil etter all sannsynlighet bli en ny broforbindelse mellom sykehusområdet på Eg og Torridalsveien i Kristiansand innen 2020. Det var et av budskapene teknisk direktør Ragnar Evensen i Kristiansand kommune presenterte da han i går orienterte fylkesutvalget om fremtidige utfordringer i fylkeshovedstaden.

– Nå planlegger vi på Egsområdet for å kunne ta i mot broen, noe vi håper skal være ferdig i løpet av året. Deretter vil Vegvesenet starter detaljregulering i området, sier Evensen til krs247.no.

Han mener en slik bro er et viktig tiltak, både for samferdsel, sikkerhet og miljø.

– Med denne broen får vi mulighet til en ringbuss som kan kjøre via sykehuset til universitetet, men dette er noe som må avgjøres i senere instanser. Vi har også mulighet for en tryggere vei for ambulanser til og fra sykehuset, som i mindre grad blir rammet av trafikken på E18, sier Evensen.

Etter at dagens bompengeordning går ut i 2017 er det planlagt at denne broen skal inn i den nye samferdselspakken som kommunen jobber med i disse dager. Der vil en slik bro være prioritert fra kommunens side.

Vest-Agder fylkeskommune på sin side vil i årene fremover bli involvert på en rekke nivåer og områder i det fremtidige utviklingsarbeidet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar