Annonse

NVE nedgraderer flomvarselet


Fra flommen i Otra i 2007 | Foto: Tor Erik Schrøder

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) kommer til å nedgradere flomvarselet for både Vest- og Aust-Agder innen kort tid. Landsdelen har sluppet unna det verste regnværet i denne omgang.

– Vest-Agder har vært på gult nivå hele tiden. Aust-Agder har vært på orange nivå, men kommer ned på gult i morgen. Foreløpig ser vi ikke for oss at Sørlandet opplever det samme som vi ser andre steder i landet, sier vakthavende hydrolog Per Glad.

Begge fylkene vil ned på normalt nivå igjen på fredag, i følge NVEs flomvarslingstjeneste på nettsiden varsom.no. Det er fortsatt stigende vannføring i Telemark, Vestfold og Buskerud. Nedbørsystemet som i ettermiddag passerer Sørlandet, kan treffe de flomrammede områdene i kveld og i natt.

– Aust-Agder var på orange nivå fordi det lå i faresonen når det store nedbørsystemet kom inn. Det trakk ikke så langt vest og sør som Aust-Agder, forteller Glad til KRS247.

Hør intervjuet her.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer