Annonse

Norwegian-streiken er over


I 11 dager har pilotene og ledelsen i flyselskapet Norwegian kranglet om pensjonsavtaler og ikke minst tilknytning til selskaper. Siden 4. mars har alle innenriksavganger vært innstilt, men fra i morgen vil ting begynne å gå som normalt igjen.

Under pressekonferansen i kveld kunne leder for pilotene i Norwegian, Halvor Vatnar, fortelle at flygerne har fått en nødvendig binding til morselskapet, likeverdige avtaler i Skandinavia og felles karrieremuligheter. – Vi har oppnådd en klar binding til morselskapet Norwegian Air Shuttle i form av juridiske og økonomiske garantier uavhengig av hvilket datterselskap pilotene er ansatt i, sier Vatnar ifølge NTB.

Leder i Parat, Hans-Erik Skjæggerud, er glad for at streiken er over, men at den førte til at de fikk vinne frem på helt sentrale områder. – Jeg beklager at passasjerene har måttet liede for at helt grunnleggende arbeidstakerrettigheter skulle komme på plass, sier han.

Selv om alle Norwegians flyvninger vil begynne å gå som normalt igjen, vil det oppstå noen forsinkelser som følge av at flyene må komme seg til de riktige destinasjonene først i henhold til ruteplanen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar