KRS247.no

Henter værvarsel...

Norwegian-streiken er over

I 11 dager har pilotene og ledelsen i flyselskapet Norwegian kranglet om pensjonsavtaler og ikke minst tilknytning til selskaper. Siden 4. mars har alle innenriksavganger vært innstilt, men fra i morgen vil ting begynne å gå som normalt igjen.

Under pressekonferansen i kveld kunne leder for pilotene i Norwegian, Halvor Vatnar, fortelle at flygerne har fått en nødvendig binding til morselskapet, likeverdige avtaler i Skandinavia og felles karrieremuligheter. – Vi har oppnådd en klar binding til morselskapet Norwegian Air Shuttle i form av juridiske og økonomiske garantier uavhengig av hvilket datterselskap pilotene er ansatt i, sier Vatnar ifølge NTB.

Leder i Parat, Hans-Erik Skjæggerud, er glad for at streiken er over, men at den førte til at de fikk vinne frem på helt sentrale områder. – Jeg beklager at passasjerene har måttet liede for at helt grunnleggende arbeidstakerrettigheter skulle komme på plass, sier han.

Selv om alle Norwegians flyvninger vil begynne å gå som normalt igjen, vil det oppstå noen forsinkelser som følge av at flyene må komme seg til de riktige destinasjonene først i henhold til ruteplanen.