KRS247.no

Henter værvarsel...

Norwegian innstiller alle flyvninger

I morgen vil det ikke gå noen fly verken til eller fra Kjevik fra Norwegian. Samtidig har alle kabinansatte blitt permittert.

Den pågående konflikten mellom flyselskapet og de organiserte pilotene i NPU (pilotforeningen) trappes ytterligere opp fra onsdag og rammer 35 000 passasjer i hele Skandinavia. Kommunikasjonssjef i Parat, Arve Sigmundstad, sa til KRS247 tidligere i dag at det ville være tilnærmet umulig å gjennomføre alle flyvninger med en opptrapping av streiken.

På lørdag ble 70 piloter tatt ut i streik og siden partene ikke kom til enighet i dag heller, vil den varslede opptrappingen tre i kraft fra i morgen. Da blir rundt 700 piloter tatt ut i streik over hele Skandinavia.

Det de krangler om er at pilotforeningen krever styringsrett over Norwegian-konsernet, tariffavtale med et selskap de ikke er ansatt i, samt at den norske tariffavtalen skal gjelde også utenfor Norge, sies det i en pressemelding fra flyselskapet Norwegian.

Ifølge Forbrukerrådet har du noen rettigheter som følge av streiken, blant annet krav om alternativ transport eller pengene tilbake.