Annonse

Norwegian innstiller alle flyvninger


I morgen vil det ikke gå noen fly verken til eller fra Kjevik fra Norwegian. Samtidig har alle kabinansatte blitt permittert.

Den pågående konflikten mellom flyselskapet og de organiserte pilotene i NPU (pilotforeningen) trappes ytterligere opp fra onsdag og rammer 35 000 passasjer i hele Skandinavia. Kommunikasjonssjef i Parat, Arve Sigmundstad, sa til KRS247 tidligere i dag at det ville være tilnærmet umulig å gjennomføre alle flyvninger med en opptrapping av streiken.

På lørdag ble 70 piloter tatt ut i streik og siden partene ikke kom til enighet i dag heller, vil den varslede opptrappingen tre i kraft fra i morgen. Da blir rundt 700 piloter tatt ut i streik over hele Skandinavia.

Det de krangler om er at pilotforeningen krever styringsrett over Norwegian-konsernet, tariffavtale med et selskap de ikke er ansatt i, samt at den norske tariffavtalen skal gjelde også utenfor Norge, sies det i en pressemelding fra flyselskapet Norwegian.

Ifølge Forbrukerrådet har du noen rettigheter som følge av streiken, blant annet krav om alternativ transport eller pengene tilbake.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar