KRS247.no

Henter værvarsel...

– Norge ville vært et bedre land med bordeller

Den tidligere sexarbeideren, Hege Grostad (29) – også kjent som frøken X – deltar på tabukvelden til Protestfestivalen i Kristiansand 19. september for å snakke om «prostitusjon som samfunnsgode».

Det melder festivalen i en pressemelding i dag. Festivalleder, Svein Inge Olsen er klar over at dette er en booking som kan skape bølger på Sørlandet.

– Hun er kontroversiell fordi Sørlandet og prostitusjon er en enda mer dårlig kombinasjon enn om festivalen var i Oslo. Jeg tror likevel det er en viktig booking fordi Hege må få fortelle hva hun tenker, slik Hells Angels fikk for noen år siden. Hun vil tilføre tabukvelden bredde. Fra abort som drap og se før ekteskapet som synd som drar man det helt til andre enden her med at prostitusjon er greit og i dette tilfellet selvvalgt, sier Olsen til KRS247.

Grostad sto i 2013 frem som eskortepike i VG for å reversere sexkjøpsloven og hallikparagrafen. Det begynte i sosiale medier mot slutten av 2012.  En anonym kvinne som kalte seg «Frøken X» lettet på sløret og ga leserne små innblikk i en sexarbeiders hverdag.

Senere har hun også stått frem som bruker av narkotika. I januar i år ble det kjent at Grostad sammen med to forskere ville søke om å få produsere det psykedeliske stoffet MDMA i Norge. MDMA er virkestoffet i det som er bedre kjent som partydopet Ecstasy.

– Jeg leste internasjonal forskning på MDMA og psykedelia, og fikk lyst til å prøve det. Opplevelsene jeg har hatt har vært dypt personlige og spirituelle. Jeg opplevd større klarhet i hvem jeg er, hva jeg vil med livet mitt og har fått nye perspektiver på verden rundt meg, sa Grostad til VG den gang.

Hun kommer til festivalen for å snakke om prostitusjon som ikke bare et yrke, men også som et samfunnsgode. Hun mener at sexarbeid har en plass i helsevesenet og at et Norge med bordeller ville vært et bedre land.

På Protestfestivalens tabukveld skal 11 tabuer forsvares, av mennesker som står for dem. Tabuene er hentet fra presseartikler skrevet av blsnt andre kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås.

Tabuene er disse: «Mann er mann, kvinne er kvinne; forskjellene mellom oss må aksepteres og respekteres», «Du skal ikke bryte ekteskapet, uansett», «Også kvinner slår», «Samboerskap og sex før ekteskapet er synd», «Jeg har valgt å ikke få barn», «Depresjon er en venn og en friskdom, ikke en sykdom som mange tror», «I blant hater jeg middelklassen mest av alt», «Abort er drap», «Innfør radikal borgerlønn: lik lønn til alle, uansett yrke og uansett om man er i arbeid eller ikke», «Utroskap kan være sunt for ekteskapet».

Esben Esther Pirelli Benestad er programleder for tabukvelden som skal foregå på Kick.