KRS247.no

Henter værvarsel...

Nok av valgmuligheter i Gimlehallen

De som lurer på hva de skal bli når de blir store, får mange idéer når de besøker Yvalg denne uken. For tredje år på rad inviteres 9. og 10. trinn til en messe med en presentasjon av 14 ulike studieretninger på videregående skole.

Frank R. Nygård, prosjektleder for Yvalg – Foto: Alf Otto Fagermo

– Det er en messe som skal vise hvilke muligheter en har og få se mangfoldet og vist yrkesvalgene. Det er ingen promotering av skolene, det er for å vise mulighetene de unge har i dag. forteller Frank R. Nygård til KRS247.

Han er prosjektleder for Yvalg, som er et samarbeid samarbeid mellom Vest-Agder fylkeskommune, Kristiansand kommune og partene i arbeidslivet. På messeområdet har hver yrkesfaglige studieretning fått sine tilmålte kvadratmetre til å vise frem det som best representerer de ulike retningene og Nygård er imponert over hva flere har fått til.

– Jeg må jo si at det er veldig flott hva de har fått til på naturbruk. Jeg skal jo ikke kåre noen her og nå, men de har jo en veldig flott stand. Naturen har kommet inn, sier prosjektlederen.

En av standene som har fått mye oppmerksomhet under messen, tilhører bilfag. Og det er kanskje ikke så rart med tanke på at de har stilt ut tre biler av ny dato.

– Det er jo plugin-hybrid, altså toppmoderne biler med både forbrenningsmotor og el-motor, forteller Per Ole Sæverud fra Bilbransjens opplæringskontor Sør som kjører en streng linje overfor de som ønsker å sette seg inn i bilene.

Per Ole Sæverud – Foto: Alf Otto Fagermo

– Det er litt fordi at det deles ut både Twist og is rundtforbi og vi har ikke lyst til å søle til bilene, sier Sæverud.

– Hvem vil du si bilfag er for?
– Det er for de som er praktisk interessert, men som også skjønner at hodet betyr stadig mer når en skal skru på moderne kjøretøy. Det blir stadig mer elektro, og stadig mer intern kursing hos importør og hos kjedene, for at mekanikerne skal være skikket til å utføre vedlikehold på en trygg måte på moderne biler, sier han. xannonce.dk

Se bildeserie fra messen som varer til og med onsdag kveld.

Hør alle intervjuer gjort fra messen i spillelisten under.