KRS247.no

Henter værvarsel...

– Forårsaket mange og relativt store feil for oss

Det sier kommunikasjonsjefen i Agder Energi, Christian Altmann, til Krs274 og Radio Sør. Agder Energi har høy beredskap og stort trykk på feilsøking og reparasjoner de kommende dagene, etter at uværet Nina forårsaket flere strømbrudd og til tider sørget for at over 20 000 var uten strøm til tider.

– Akkurat nå har vi omtrent 500 kunder uten strøm. Dessverre er arbeidet med å få strømmen tilbake for disse ganske tungt og krevende.

Det er tunge forhold i skog og mark, med store mengder våt snø. Altmann påpeker at det vil ta tid å fikse de feilene som ikke er rett ved veien. Teknikere og feilsøkere har vært i flere kommuner bare i dag, og slik vil det være i noen dager fremover, skal vi tro Altmann.

– Vi har full beredskap. Været utover uka skal også være ganske rufsete, så vi må nok regne med at vi får flere strømbrudd.

 

Svekket mobildekning

Kommunikasjonsrådgiver i Netcom, Ellen C. Scheen

Kommunikasjonsrådgiver i Netcom, Ellen C. Scheen

Strømbruddene på de forskjellige stedene i Vest-Agder rammer mobilselskapene. Mobildekningen er variabel i Vest-Agder mandag etter Nina-helgen. Netcoms kunder kan oppleve å miste dekningen fordi noen overlappende sendere kan være ute av drift, og man merker dette best om man er på farten.  Netcom kan fortelle om flere sendere som er nede som følge av strømmangel.

– Verst er det i Sirdal akkurat nå. Der er i alt 10 av 13 sendere ute av drift, men defleste andre kommuner har en eller flere sendere nede med unntak av Kristiansand, sier kommunikasjonsrådgiver Ellen Scheen i Netcom.

30 sendere i Vest-Agder er nå ute av drift for selskapet, og Scheen påpeker at strømmen må komme tilbake til flere av dem før feilsøking kan starte.

– De fleste av senderne trenger bare strømmen tilbake, og da er det i orden. Dessverre er det flere av senderne som kan ha andre feil ved seg, og da må vi feilsøke og utbedre. Dette vil ta tid.

 

På bedringens vei

Telenor nærmer seg feilfrihet i Vest-Agder, men særlig Hægebostad kommune rammer en alvorlig fiberfeil store deler av kundebasen til selskapet. Catharina Kokkim håper og regner med at de verste og største feilene er rettet i løpet av kvelden.

– Strømstans er selvfølgelig en vesentlig faktor i våre problemer, men også fiberfeilen i Hægebostad rammer oss hardt i den kommunen. Ellers gjør vi stadige fremskritt og mye er på plass, forteller Kokkim.