KRS247.no

Henter værvarsel...

NHO: – På ingen måte dramatisk…

…men det er spennende å se hva som skjer de neste to årene. Det mener utdanningsrådgiver i NHO Agder, Fred Skagestad. Han mener nedgangen i søkerantallet til ingeniør- og teknologistudiene ved UiA er en naturlig korreksjon, men mener lignende nedgang i et par år til vil være dramatisk.

Fred Skagestad (Foto: Moment studio)

Utdanningsrådgiver i NHO Agder, Fred Skagestad. | Foto: Moment studio

– Dette er en naturlig markedskorreksjon. Alle vet at en del bedrifter som er tilknyttet olje- og gassproduksjon sliter for tiden og da er det naturlig at innsøkningen til disse studiene går ned en del, sier Skagestad.

Nedgangen var ventet allerede i fjor, men da økte søkermassen med over 18 % til disse studiene. Innsøkningen og kvaliteten på søkerne er fremdeles god, understreker Skagestad.

– UiAs ingeniørstudier får merke dette et år seinere enn de andre, men det er ikke en dramatisk nedgang vi ser. Det er fortsatt to søkere per plass, sier utdanningsrådgiveren.

Han mener dog at en lignende nedgang i et eller to år til, kan bli mer dramatisk.

– Hvis dette fortsetter i år og kanskje året etterpå, kan det jo bli mer dramatisk. Samtidig ser vi at den totale innsøkningen til fakultet for teknologi og realfag er akkurat det samme tallet som i fjor. Dette fordeler seg litt på forskjellige studier.

Skagestad noterer seg en kraftig økning i videreutdanning innen ingeniørutdanningen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/260005601″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]