KRS247.no

Henter værvarsel...

NHO Agder: – God verdiskapning sørpå

Regiondirektør i NHO Agder, Siri Mathiesen, mener man ikke skal svartmale tilstanden for Sørlandets næringsliv. Hun etterlyser større heie-kultur hvor man hjelper hverandre frem og gjør hverandre gode.

Regiondirektør i NHO, Siri Mathiesen. Foto. nho.no

Regiondirektør i NHO, Siri Mathiesen. Foto: nho.no

Mathiesen mener man kan lære mye av våre skihelter.

– Vi er jo litt forsiktige av oss her på Sørlandet. Man skal kanskje ikke stikke seg for mye ut. Det som er interessant å se, er å se på hvordan vi har fått frem så mange gode skisportutøvere. Den oppbygningskulturen og lagkulturen kunne med fordel spredt seg lengre inn i næringslivet vårt.

I forrige uke ble det kjent at Kristiansand med nabokommuner havner på en 42. plass av 80 regioner i Nærings-NM. De siste ti årene har Kristiansandsregionen i gjennomsnitt ligget på sjetteplass i denne rangeringen, som årlig utarbeides av NHO.

Resultatene baseres på næringslivets vekst, lønnsomhet, størrelse og nyetableringer. Den negative utviklingen gjelder hele Sørlandet. Mens åtte av de 12 beste næringskommunene i landet ligger i Rogaland, har Sørlandet ingen blant de 20 beste.

Mathiesen mener næringslivet står overfor et paradigmeskifte, og tror norsk arbeidsliv også står overfor endringer.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/193827428″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]