Annonse

NHO Agder: – God verdiskapning sørpå


Foto: Tor Erik Scrøder - www.kengurufoto.no

Regiondirektør i NHO Agder, Siri Mathiesen, mener man ikke skal svartmale tilstanden for Sørlandets næringsliv. Hun etterlyser større heie-kultur hvor man hjelper hverandre frem og gjør hverandre gode.

Regiondirektør i NHO, Siri Mathiesen. Foto. nho.no

Regiondirektør i NHO, Siri Mathiesen. Foto: nho.no

Mathiesen mener man kan lære mye av våre skihelter.

– Vi er jo litt forsiktige av oss her på Sørlandet. Man skal kanskje ikke stikke seg for mye ut. Det som er interessant å se, er å se på hvordan vi har fått frem så mange gode skisportutøvere. Den oppbygningskulturen og lagkulturen kunne med fordel spredt seg lengre inn i næringslivet vårt.

I forrige uke ble det kjent at Kristiansand med nabokommuner havner på en 42. plass av 80 regioner i Nærings-NM. De siste ti årene har Kristiansandsregionen i gjennomsnitt ligget på sjetteplass i denne rangeringen, som årlig utarbeides av NHO.

Resultatene baseres på næringslivets vekst, lønnsomhet, størrelse og nyetableringer. Den negative utviklingen gjelder hele Sørlandet. Mens åtte av de 12 beste næringskommunene i landet ligger i Rogaland, har Sørlandet ingen blant de 20 beste.

Mathiesen mener næringslivet står overfor et paradigmeskifte, og tror norsk arbeidsliv også står overfor endringer.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar