KRS247.no

Henter værvarsel...

Nettbrett gir mer tid til pasientene

Nettbrett har blitt en sentral del av helsetjenesten i Kristiansand. Mindre papirarbeid fører til mer tid til pasienter, mener helse- og omsorgsdirektøren.

– I helsetjenesten i Kristiansand er det mange som har byttet ut papirarbeid med bruk av nettbrett. Frigjøringen fra papirarbeidet vil gi mer tid direkte til pasienten, sier Wenche P. Dehli. Hun forteller at den teknologiske utviklingen generelt i samfunnet, virkelig har grepet fatt i helge- og omsorgstjenesten.

I nattjenesten har alle ansatte fått utdelt nettbrett som de bruker på jobb.

– Vi har nettbrettet med oss hele natten. Arbeidsdagen starter med at vi åpner nettbrettet og sjekker arbeidslista, også bruker vi den aktivt gjennom natten blant annet til å skrive rapporter. Det har allerede blitt et viktig hjelpemiddel for oss.

Ordene tilhører avdelingsleder Renate Olstad Neteland. Brukermedvirkning, effektivisering av tid, pasientsikkerhet og dokumentasjon er bare noen av punktene som allerede har tatt steg på grunn av den teknologiske utviklingen.

– Vi ser at de neste årene vil det bli flere funksjonaliteter som er bra å ha med seg. Flere av disse funksjonene vil bli tilgjengelig  i mobil omsorg, sier Olstad Neteland, som er enig med Dehli. Bruk av nettbrett kan føre til med tid direkte inn mot pasientene.

– Det vil det nok kunne gjøre, sier hun.

Delhi forteller at det er et mål for helse- og omsorgstjenesten i kommunen å oppnå en mobil profil. Derfor satses det stort på å henge med i den teknologiske utviklingen og stadig øke digitaliseringen.

– Allerede nå er dette viktig. Men det blir veldig viktig i årene framover. Det vil bli stadig mer digitale verktøy og andre løsninger, og da gjelder det å henge med i utviklingen, sier helse- og omsorgsdirektøren. Her forklarer hun den langsiktige målsettingen i hennes sektor for framtiden.

– Om en stund må vi heldigitaliseres. For å bli optimalt effektive så må vi i framtiden få alt arbeid over fra papir til digitale plattformer.

Hør hele innslaget her!

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/229699085″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»450″ iframe=»true» /]