Annonse

– Neste nummer kan bli siste


Foto: Alf Otto Fagermo

Fremtiden til Gatemagasinet Klar i Kristiansand er usikker. Redaktør Oddmund Harsvik tror folks holdninger til magasinet og gateselgerne er helt feil.

– Vi har merket det at folk går forbi våre selgere, spesielt hvis det står både en fra vårt magasin og en selger fra «Folk er Folk» på samme gatehjørne, forklarer Harsvik til KRS247.

Magasinet har eksistert siden 2006 og fungerer slik at tidligere rusmisbrukere kjøper bladet fra stiftelsen for 50 kroner og selger det videre for 100 kroner. Det er en pris som ligger på grensen av hva folk egentlig er villig til å betale.

– Vi økte prisen i 2014 og fikk klager fra folk på at dette var litt høyt, sier redaktøren, som ikke tror en ytterligere økning av prisen vil redde magasinet fra å gå inn.

I likhet med Protestfestivalen, har også gatemagasinet noen utfordringer med statsstøtten. Departementet har kalt magasinet både for at de er for vanlige og ikke relevante nok, men de har også ment at det har vært for få brukere med i styret. På sin egen blogg har Harsvik et håp om at den siste anken vil nå frem, men han håper også på mobilisering blant næringslivet og ikke minst at holdningen blant folk endrer seg. Hvis ikke kan magasinet være historie allerede til høsten.

– Ja, neste nummer blir i hovedsak det siste. Jeg har fått spørsmål om vi skal jobbe dugnad og finansiere privat et julenummer, fordi det kommer ut i en tid folk bryr seg litt mer, så jeg er litt i tenkeboksen der, sier Oddmund Harsvik.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer