KRS247.no

Henter værvarsel...

Nekter å gjennoppta 16 år gammel drapssak

Etterforskningen av dødsfallet til 44 år gamle Ragnhild Kamilla Sandvold som politiet i 1999 konkluderte med selvmord, blir gitt det glatte lag i en rapport fra privatetterforsker Asbjørn Hansen. Han mener dagens metoder burde gi en annen konklusjon på saken, men han blir ikke hørt av politiet som mener det ikke er mulig å finne ny informasjon som kan endre konklusjonen.

Det melder TV 2.

Sandvold skal ha kommet hjem med taxi natt til torsdag 8. juli 1999 og en gang mellom 01:30 og 09:30 havnet hun i fryseren. Hun ble funnet først over 24 timer senere, den 9. juli klokken 13:15 død og nedfrosset i fryseren hjemme i sin egen leilighet i Søgne. Politiet mente trebarnsmoren hadde tatt sitt eget liv og henla etterforskningen.

Hadde klaustrofobi
Familien er ikke enig i dette og mener hun ikke frivillig ville satt seg ned i fryseren for å lide en langsom død på grunn av nedkjøling og surstoffmangel. Det tar mellom 60 og 90 minutter for et menneske å omkomme i en fryseboks som holder 18 minusgrader. Sandvold skal ha vært såpass klaustrofobisk at hun til tider ikke ønsket å sove på soverommet, men foretrakk å ligge på sofaen i stuen.

Fant DNA-spor fra en mann
Familien mener også at det er flere andre omstendigheter som de mener er beviser for at den 44 år gamle trebarnsmoren ble drept. Blant annet en pappeske som stod oppå lokket på fryseboksen og en snor som var knyttet rundt venstre hånd. På denne snoren ble det påvist DNA som stammet fra en mann, men analysen som ble gjort i 2002, inneholdt for lite DNA til at de kunne fastslå identiteten. Saken ble da henlagt, og en begjæring om gjenopptakelse ble avslått av Riksadvokaten den 2. mai 2002.

Nå har privatetterforsker og en tidligere Kripos-etterforskeren Asbjørn Hansen gjennomgått politiets etterforskning på oppdrag fra Ragnhild Kamilla Sandvolds sønn Raymond Ingerseth-Sandvoll. Han støtter familiens påstand om at hun ikke kan ha tatt selvmord.

– Det ligger flere opplysninger som tilsier at det finnes et motiv der. Jeg synes det er veldig rart at en person med klaustrofobi tar sitt eget liv ved å sette seg i en fryseboks, sier Hansen til TV 2.

Politiet mener det er umulig å finne nye spor
Påtaleansvarlig Terje Kaddeberg Skaar i Agder politidistrikt skriver til TV-kanalen at når man skal vurdere 16 år etterpå om en sak skal gjenopptas, skal det være en realistisk mulighet for at en ny etterforskning kan gi informasjon som går i retning av at hun døde som følge av en kriminell handling.

Vår konklusjon er at det ikke er en slik mulighet, skriver Skaar.

Nå har sønnen via sin advokat påklaget Agder politidistrikt sin beslutning om å ikke ta opp etterforskningen.