KRS247.no

Henter værvarsel...

Nei, du må ikke betale 3.770 kroner

Det er ganske mange av oss som har fått et brev i posten der vi blir beskyldt for å ha lastet ned ulovlige filmer og bilder og har dermed brutt åndsverkloven og må betale for det. Dette er svindel.

Det var politiet på Heimdal, Melhus og Klæbu som først omtalte dette brevet og har fått støtte fra Forbrukerrådet. Nå går også politiet her på Agder ut med en advarsel.

– Dette anser vi for å være et bedrageriforsøk. Økokrim viser til at mange nordmenn over hele landet kan ha blitt forsøkt lurt. I Agder politidistrikt har vi også mottatt henvendelser fra flere som har mottatt brevet og som vil ha råd fra oss, sier etterforskningsleder ved felles straffesaksinntak i Agder politidistrikt, Kim Asbjørn Haugen i en pressemelding.

– Vårt klare råd til dem som mottar dette brevet i postkassen er å la være å betale, sier Haugen.

I brevet kommer det frem at de har oppdaget at mottakerens IP-adressen har blitt brukt til ulovlig nedlastning av ulovlige filmer og bilder. De ønsker da betaling av kr 3.770,- til et angitt kontonummer innen sju dager og at klienten til advokatselskapet skal da være villig til å frafalle saken.

Brevet er signert en Conrad Hengeler som skal være prosessfullmektig i selskapet.

Det er ikke første gangen folk får tilsendt falske brev fra advokatfirma om ulovlig nedlasting. I fjor var det Njord Law Firm i Danmark som skulle ha sendt brev til nordmenn og krevde penger for ulovlig nedlasting av filmen «London Has Fallen».