Annonse

Naziflagg hengt opp i Markens


Foto: Dan Borge

Politiet har varslet PST etter å ha fått inn tips om et naziflagg som hang midt i Markens gate i dag morges. Dette har nå blitt tatt ned og beslaglagt av politiet.

– Det var sjokkerende å se. Det er et svært flagg som er veldig synlig og det midt i juletiden. Skremmende oppførsel, sier Dan Borge til TV 2. Han forteller til KRS247 at han prøvde å kontakte politiet, men kom ikke gjennom på 02800 og dermed var det TV-kanalen som ble først varslet om hendelsen.

Det var grytidlig i dag morges da Borge var på vei til togstasjonen at han oppdaget flagget med nazisymbol som hang foran anleggsområdet til Skanska som jobber med det kommende Zar-bygget.

– Vi kan bekrefte at det hang et naziflagg i Markens gate. En patrulje kjører nå en runde i byen for å se at det ikke henger lignende symboler andre steder, fortalte operasjonsleder Lars Hyberg til TV-kanalen ved 06:30-tiden.

Politiets sikkerhetstjeneste har blitt varslet fordi de ifølge Hyberg har ansvaret for å kartlegge og å holde oversikten over høyreekstreme miljøer.

– Derfor er det naturlig å koble inn dem i en sak som denne, sier operasjonslederen som også kan fortelle at de har opprettet undersøkelsessak for å finne ut hvem som har hengt opp flagget.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer