KRS247.no

Henter værvarsel...

Naziflagg hengt opp i Markens

Politiet har varslet PST etter å ha fått inn tips om et naziflagg som hang midt i Markens gate i dag morges. Dette har nå blitt tatt ned og beslaglagt av politiet.

– Det var sjokkerende å se. Det er et svært flagg som er veldig synlig og det midt i juletiden. Skremmende oppførsel, sier Dan Borge til TV 2. Han forteller til KRS247 at han prøvde å kontakte politiet, men kom ikke gjennom på 02800 og dermed var det TV-kanalen som ble først varslet om hendelsen.

Det var grytidlig i dag morges da Borge var på vei til togstasjonen at han oppdaget flagget med nazisymbol som hang foran anleggsområdet til Skanska som jobber med det kommende Zar-bygget.

– Vi kan bekrefte at det hang et naziflagg i Markens gate. En patrulje kjører nå en runde i byen for å se at det ikke henger lignende symboler andre steder, fortalte operasjonsleder Lars Hyberg til TV-kanalen ved 06:30-tiden.

Politiets sikkerhetstjeneste har blitt varslet fordi de ifølge Hyberg har ansvaret for å kartlegge og å holde oversikten over høyreekstreme miljøer.

– Derfor er det naturlig å koble inn dem i en sak som denne, sier operasjonslederen som også kan fortelle at de har opprettet undersøkelsessak for å finne ut hvem som har hengt opp flagget.