Annonse

NAV:- Ikke finn frem svartmalingen


NOV er blant selskapene som permitterer og sier opp ansatte i år. | Foto: Tor Erik Schrøder

Selv om stadig flere permitteres og sies opp i Vest-Agder, vil ikke NAV i fylket svartmale situasjonen. De aller fleste som nå mister jobben er attraktive i arbeidsmarkedet, sier NAV.

– For de det gjelder, er det alvorlig og tungt å miste jobben. Det kan dog være en trøst at veldig mange får seg ny jobb, sier avdelingsdirektør i NAV, Per Lund.

– Det er mange som går oppsigelsestid og får ny jobb da, og da kommer de ikke til NAV i det hele tatt.

I Vest-Agder er det sendt ut 3305 varsler om oppsigelser og permitteringer fram til nå i år. 2993 er oppsigelser mens 312 er permitteringer. Lund mener de fleste som i dag er permitterte eller oppsagt bare trenger å søke på en jobb for å få den. Det er en attraktiv arbeidsstokk som er overflødig i olje- og offshorebransjen i Vest-Agder, mener han.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer