Annonse

Næringslivet må omstille seg, folk må bruke penger


Foto: Helge Martin Markussen

Det er dommen fra Helge Hammersbøen når jeg spør hvordan den økonomiske situasjonen på Sørlandet ser ut i 2016. Krisen i oljebransjen fortsetter, og mange blir arbeidsledige, men regionbanksjefen i DNB ser ikke bare mørkt på det.

– Innenfor olje- og leverandørindustrien blir det tøffere i 2016. Men hos den delen av næringslivet som ikke er direkte knyttet til olje- og leverandørindustrien går det jevnt bra. Dette er 80 prosent av næringslivet, sier Hammersbøen.

I eksport- og prosessindustrien går det veldig bra, i følge Hammersbøen. Vi er landets største eksportfylke målt i eksport per innbygger, så bildet av den økonomiske situasjonen er sammensatt.

– Det er klart at i den delen av næringslivet som får utfordringer kreves det omstillinger og tøft arbeid.
Noen vil gå konkurs, enkelte vil klare seg greit, og andre vil klare seg veldig bra. Men man må tenke nytt. Det som har vært offshore kan man kanskje bruke onshore, her gjelder det for bedriftene å omstille seg, sier Helge.

Hør hvordan regionbanksjefen tror det går med folks privatøkonomi i 2016:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer