KRS247.no

Henter værvarsel...

Nær ved å gi opp igjen

En pengestøtte på 70 000 kroner gjør at Gatemagasinet Klar kjøper seg litt tid. I løpet av de siste årene har økonomien vært så dårlig at det nesten ikke har vært mulig å fortsette. Nå er ansvarlig redaktør, Oddmund Harsvik nær ved å gi opp igjen.

– Nå gjør vi det vi kan, og bruker opp alle de verdiene vi har. Så får vi bare se etter det. Hvis ikke ting ordner seg, blir vi nødt til å gi oss. En dag må vel jeg også gi meg, sier Harsvik.

I tillegg til pengestøtten fra Civitan Club Teresa og Fylkesmannen har Gatemagasinet Klar verdier fra eiendommen de holder til i. Den eiendommen skal de nå selge. De pengene må de tære på når de nå prøver å fortsette litt til. Pengestøtten kom som en kjærkommen julepresang, til en som har lånt ut 250 000 kroner fra pensjonskontoen for å fortsette driften.

– Jeg vet at jeg har ansvaret for en gruppe mennesker. Da er det ikke bare å kaste det bak seg og gi opp.
Det er mennesker som har fått satt i gang tiltak tidligere. Når de begynner å fungere blir tiltakene lagt ned. Jeg kan ikke gjøre det mot mennesker, jeg har også samvittighet.

– Jeg har en lojalitet til selgerne, men også til de som gir oss penger. Til de som kommer og later som om de vil hilse, så putter de en femhundrelapp i hånda mi. De har jeg også en lojalitet til, de viser at dette betyr noe for de, sier Harsvik.

Julenummeret av magasinet er ute, og pengene rekker også til et nummer til. Etter det er det uvisst hvor langt pengene rekker.

– Vi fikk en veldig bra julegave på til sammen 70 000 kroner. Men hvis noen flere vil gi julegave, så har vi bruk for det, sier Harsvik.

Hør hele intervjuet med Oddmund Harsvik her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/237085794″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]