Annonse

Nå skal Jegersberg saneres


Mannskaper søker etter blindgjengere i Jegersberg Foto: Ole Petter Gundersen, Forsvarsbygg Skifte eiendom.

I disse dager er mannskaper fra Forsvarsbygg / Skifte eiendom ute i områder i Jegersberg, der de leter etter blindgjengere fra den lange militære aktiviteten i området. Til våren skal området graves opp, og den forurensede jorden fjernes. 

– Foreløpig vil ikke folk flest merke veldig mye til dette, men det er noen restriksjoner på ferdsel i området rundt den gamle leirduebanen, sier prosjektleder Harry Hellebust til KRS247.

Når området skal graves opp vil det derimot blir det strengt vakthold i de områdene det skal graves.

– På grunn av faren for mannskapene vil gravingen bli gjort med fjernstyrte gravemaskiner blant annet, forteller Hellebust.

Det er store mengder jord og masse som skal fjernes i følge prosjektlederen.

– Vi snakker om masse i størrelsesordenen 54 tonn bly som ligger i rundt 30 dekar jord, så vi snakker om betydelig forurensning, avslutter Hellebust.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar