KRS247.no

Henter værvarsel...

Nå kommer vaktbikkja

Et sikkert sommerferietegn er at LOs sommerpatrulje besøker ulike bedrifter. Denne uken vil alt fra kaféer, bakerier, verksteder, hoteller og frisørsalonger få besøk av noen som skal sjekke at de engasjerte medarbeiderne i sommer får det de har krav på.

– For mange er en sommerjobb det første møtet med arbeidslivet og vi ønsker at de skal få et så godt møte som mulig. Det er heller ikke så mange som vet hvilke rettigheter de har, så derfor kommer vi på besøk for å informere de om dette, forklarer Lars Klottrup Berge til KRS247.

Han er faglig ungdomssekretær for LO i Vest-Agder og har vært borti flere eksempler som bare viser hvor viktig det er med bedriftsbesøk.

Lars Klottrup Berge 8Foto: Alf Otto Fagermo)

Lars Klottrup Berge 8Foto: Alf Otto Fagermo)

– Det var en ungdom som fortalte at han hadde blitt lovet arbeid hele sommeren og så for seg å tjene 40 000 kroner den sommeren som han skulle bruke på reise neste år. Men han hadde ikke kontrakt og det viste seg at arbeidet bare var noen dager. Og uten kontrakt så hadde han ingenting å slå i bordet med, sier Berge.

Mangel på arbeidskontrakt er et av de vanligste bruddene sommerpatruljen oppdager.

– Vi ser også på eksempler på pausenekt og ikke minst boforhold. Det var jo sak nylig hvor boforholdene på en arbeidsplass kunne minne om favelaene i Rio, forteller sekretæren.

Det er 31. året at sommerpatruljen reiser rundt på bedriftsbesøk og her på Agder vil rundt 250 bedrifter få besøk. I dag og i morgen er det Kristiansand, Vennesla og Sørlandsparken som kan vente seg besøk, mens de på fredag kommer tilbake til Kristiansand og skal samtidig komme på besøk til andre bedrifter de har fått tips om via sin egen tipstelefon på 81001999.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/271029942″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]