KRS247.no

Henter værvarsel...

Museumsformidler og tømrer med i «Anno»

Det er to sørlendinger med i den nye sesongen av realityserien «Anno» som har premiere på NRK1 i kveld. Totalt 14 deltakere skal reise tilbake til 1537 og leve som de levde på den tiden i Trondheim over en periode på ti uker.

Stian Tusse Tønnessen (Foto: Alf Otto Fagermo)

– Det er jo en ferie du aldri kommer til å få kjøpt, sier Stian Tusse Tønnessen til KRS247.

Han er tømrer og kommer fra Kristiansand. For han var det eventyrlyst som var årsaken til påmeldingen.

– Du blir tatt med i et eventyr som tar deg nesten fem hundre år tilbake i tid og du får smake på helt nye opplevelser og helt ny matvei og det var spenningen rundt det egentlig, forklarer Tønnessen.

For museumsformidler Katja Kålheim fra Tveit, men opprinnelig Uusikaupunki i Finland, var det mer det historiske aspektet som trigget hennes lyst til å delta på en slik serie.

Katja Kålheim (Foto: Alf Otto Fagermo)

– Det er utrolig interessant med historie, læring er utrolig interessant. Det å dele kunnskap er utrolig gøy. Jeg har tro på samarbeid uansett hvor vi kommer i fra og dele av den kunnskapen vi har. Og jeg mener «Anno» gjør noe helt riktig. Det var en liten gutt som fikk meg til å åpne øynene. Han var fem år og skulle ut i hagen å leke, så spør mora hans hva han holdt på med og han fortalte at han ville bygge kalkovn fordi han hadde sett det på TV.

Da tenker jeg at hvis vi klarer å få en femåring til å bli interessert i gamle håndverkstradisjoner og klare å ta til seg kunnskap på en så enkel og lett tilgjengelig måte, har vi gjort noen ting riktig. Og da tenkte jeg at dette har jeg lyst til å være med på, forteller Kålheim.

 

Hør hele intervjuet med Katja Kålheim her

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/300546777″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]
Hør hele intervjuet med Stian Tusse Tønnessen her

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/300546781″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]