KRS247.no

Henter værvarsel...

Motdemonstrasjon større enn Pegidas aksjon

En halv time før dagens annonserte Pegida protestmarsj, var rundt 500 mennesker fra politiske partier og antirasistiske organisasjoner samlet i en motdemonstrasjon på Nedre Torv.

Alf Holmelid (SV) var blant dem som holdt appell og han var klar på at Pegidas standpunkter ikke må få rot i byen.

– Vi må ikke la de holdningene som Pegida står for få nedslagfelt i Kristiansand. Vi må møte mistenkeliggjøring med informasjon, vi må møte frykt med inkludering og samhold. Vi møter mannsterkt opp for å vise at de holdningene som Pegida sprer, det er holdninger som kaster en kald vind over Kristiansand og det vil vi ikke ha, sier Holmelid til KRS247.

På Øvre Torv hørte rundt 30 mennesker på Arne Tumyrs innlegg mot islam. Fram til i fjor var Tumyr leder for organisasjonen «Stopp islamiseringen av Norge». Men med hånden godt fast rundt et stort, norsk flagg, måtte han innrømme at bevegelsen hans var i mindretall.

– De er jo mange, mange ganger større enn denne lille flokken som står her. Det er alltid slik at de som starter en protestbevegelse, de blir først ledd av. Så blir de sinte på den lille bevegelsen, og så må de ta den alvorlig.

Initiativtager til denne Pegida-aksjonen er Käthe-Tove Haugrud. Hennes plan er klar.

– Vi vil aksjonere hver mandag fremover, vi vil holde protestmarsj her på torvet.