Annonse

Mot ny matsuksess?


Henning Ross Vestavik og kokk Daria Szykula forbereder seg på en travel uke. Foto: Aud K Danielsen

I løpet av fem år har arrangementet «Spis for 100» økt fra 12 til 48 spisesteder. Til mandag starter vinterens festuke for matglade kristiansandere, og dem blir det bare flere av.

– For oss i serveringsbransjen er dette en stor mulighet til å nå gjester som ikke er stamgjester. Det er det som var målet med festivalen, det var å vise fram mangfoldet i byen og å skape liv og røre i en stille tid, forteller prosjektleder Henning Ross Vestavik i «Spis for 100».

Tilbudet han er primus motor for, er blitt tatt godt i mot av sultne kristiansandere.  Omsetningen av hundrekronersretter har økt for hvert år. Neste uke vil vise om byens kokker og servitører får ut over 50 000 måltid på bordene, i fjor klarte de det nesten. Nye spisesteder er med på å øke Vestaviks forventninger til at det skal skje:

Henning Vestavik er prosjektleder for "Spis for 100"

Henning Ross Vestavik er prosjektleder for «Spis for 100»

– Nå kan man smake på hele verden under denne uka. Det er veldig mange fra forskjellige land og menyen i år er jo kjempespennende, det er viltburger, sushi, raw food,  pulled pork, torsk, steinbit , laks – til og med hummer! Sier Ross Vestavik entusiastisk.

For selv om spisestedene senker prisene, fører «Spis for 100» til mersalg av for eksempel drikke og desserter, pluss at flere kristiansandere vennes til restaurantlivet.

Suksessen i Kristiansand, har ført til at Henning Ross Vestavik er blitt kontaktet av andre byer som vil kopiere tiltaket. Sjøl hentet han idéen fra lignende restaurantuker i London og København.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar