KRS247.no

Henter værvarsel...

Mot ny matsuksess?

I løpet av fem år har arrangementet «Spis for 100» økt fra 12 til 48 spisesteder. Til mandag starter vinterens festuke for matglade kristiansandere, og dem blir det bare flere av.

– For oss i serveringsbransjen er dette en stor mulighet til å nå gjester som ikke er stamgjester. Det er det som var målet med festivalen, det var å vise fram mangfoldet i byen og å skape liv og røre i en stille tid, forteller prosjektleder Henning Ross Vestavik i «Spis for 100».

Tilbudet han er primus motor for, er blitt tatt godt i mot av sultne kristiansandere.  Omsetningen av hundrekronersretter har økt for hvert år. Neste uke vil vise om byens kokker og servitører får ut over 50 000 måltid på bordene, i fjor klarte de det nesten. Nye spisesteder er med på å øke Vestaviks forventninger til at det skal skje:

Henning Vestavik er prosjektleder for "Spis for 100"

Henning Ross Vestavik er prosjektleder for «Spis for 100»

– Nå kan man smake på hele verden under denne uka. Det er veldig mange fra forskjellige land og menyen i år er jo kjempespennende, det er viltburger, sushi, raw food,  pulled pork, torsk, steinbit , laks – til og med hummer! Sier Ross Vestavik entusiastisk.

For selv om spisestedene senker prisene, fører «Spis for 100» til mersalg av for eksempel drikke og desserter, pluss at flere kristiansandere vennes til restaurantlivet.

Suksessen i Kristiansand, har ført til at Henning Ross Vestavik er blitt kontaktet av andre byer som vil kopiere tiltaket. Sjøl hentet han idéen fra lignende restaurantuker i London og København.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/188626693″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]