Annonse

Momskrav mot Kilden i strid med loven


Foto: Pål Lomeland

Skatteetatens momskrav på over 500 millioner mot Stavanger konserthus og Kilden teater- og konserthus er galt, og i strid med lovens forarbeider, mener en av Norges fremste skattejurister.

– På et faglig grunnlag er vi dypt uenig i det momskravet som har kommet, sier Bård Ivar Koppang i advokatfirmaet PricewaterhouseCoopers (PwC) til NRK.

Kravet mot Kilden er på rundt 294 millioner kroner og Koppang sier at de de reagerer på er primært rettskildebruken. – Vi ser ikke spor av drøftelser rundt forarbeidene til loven i varselet som har kommet, sier Koppang og viser til forarbeidene til en lovendring som kom i 2008. Dette er en justering som skulle sørge for at Norge ikke bryter EØS-reglene når kommuner får refundert moms på sine byggerier og aktiviteter.

– Man må starte med utgangspunktet. Lovens formål var å oppfylle Norges forpliktelser etter EØS-avtalen og bruddet på statsstøttereglene. Det var begrunnelsen og de ønsket heller ikke å gå lenger enn det. Det fremgår veldig klart i forarbeidet, sier Koppang.

Leder i familie- og kulturkomiteen på Stortinget, Svein Harberg fra Høyre, håper Skatteetaten tar hensyn til signalene som nå har kommet i saken, nemlig at etatens konklusjon ikke er i tråd med lovens intensjon.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer